Tanıtım
Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit'in hususi gayretleriyle bin yıllık Yatağan Medresesine ait olan birçok el yazma eser yeniden toplanmış ve Yatağan Akşitler Kütüphanesi kurulmuştur. 353 kitap içerisinde 707 eserin bulunduğu bu el yazma eserler, 2011 yılında Konya Bölge Yazma Eser Kütüphanesi’nin çalışmalarıyla kayıt altına alınmış ve eserlerin bilgilerinin yer aldığı bir yazma eser kataloğu oluşturulmuştur. 2016 yılında Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü, tarihî Yatağan Medresesinin bulunduğu yerde inşa edilen modern binasıyla birlikte faaliyete girmiştir. 2020 yılında İslami İlimler Enstitüsü Kütüphanesi'de enstitü binası 2. katında hizmet vermeye başlamış ve profesyonel anlamdaki çalışmalar başlamıştır.
Yatağan Akşitler Kütüphanesi'nde yer alan el yazma eserler ve basılı koleksiyonun büyük bir bölümü enstitü kütüphanemize aktarılarak koleksiyonumuz gelişmiştir. Ayrıca rahmetli Eczacı Erkan Baykara'nın sahip olduğu 1000'in üzerindeki kitabı ve rahmetli Dr. Öğr. Üyesi Lütfi Şenel'in kitapları aileleri tarafından kütüphanemize bağışlanmıştır. Yine Tuncer Baykara, Vahit Ünlü gibi birçok değerli kişi kütüphanemize bağışta bulunmuştur. Bu bağışlarla birlikte 2024 yılı itibariyle 6000'nin üzerinde bir kitap koleksiyonumuz bulunmaktadır.
Kütüphanemizde; kataloglama, dolaşım vb. işlemler için açık kaynaklı bir kütüphane otomasyon sistemi olan KOHA Kütüphane Otomasyon Sistemi, sınıflama türü olarakta LC (Library of Congress) Sınıflama Sistemi kullanılmaktadır.
Her geçen gün gelişmekte ve büyümekte olan kütüphanemiz; islami ilimler alanında gelişmiş bir araştırma kütüphanesi olmanın yanında, Denizli ve çevresinde de en büyük yazma eser kütüphanesi olmayı hedeflemektedir.
Enstitü Binası 2. Katında;
- 1 Okuma ve Bilgisayar Salonu,
- 1 Grup Çalışma Salonu,
- 1 Yazma ve Nadir Eserler Odası,
- 1 Restorasyon ve Konservasyon Atölyesi,
- 4 Öğrenci Bireysel Çalışma Odası,
- 2 Öğretim Üyesi Çalışma Odası ve
- 1 Depo ile kullanıcılarımıza hizmet vermekteyiz.