Geçmişten Geleceğe Bilgi Merkeziniz

Keşf-el-zunun = كشف الظنون / Katib Çelebi; elde mevcut yazma ve basma nüshaları ve zeyilleri gözden geçirilerek, müellifin elyazısiyle olan nüshaya göre fazlaları çıkarılmak, eksikleri tamamlanmak suretiyle Maarif Vekilliğinin kararı üzerine İstanbul Üniversitesinde Ord. Prof. Şerefettin Yaltkaya ile lektör Kilisli Rifat Bilge tarafından hazırlanmıştır.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Arabic Publisher: İstanbul : Milli Eğitim Basımevi, 1971Edition: İkinci basılışDescription: 2 cilt : portre, tıpkıbasım ; 40 cmContent type:
Media type:
Carrier type:
Subject(s): LOC classification:
  • Z7052 .K38 1971
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Kitaplar Kitaplar Pamukkale İslami İlimler Enstitüsü Kütüphanesi Genel Koleksiyon Roman dışı Z7052 .K38 1971 (Browse shelf(Opens below)) c.1/k.1 Available 002567
Kitaplar Kitaplar Pamukkale İslami İlimler Enstitüsü Kütüphanesi Genel Koleksiyon Roman dışı Z7052 .K38 1971 (Browse shelf(Opens below)) c.2/k.1 Available 002568

Lütfi Şenel'in Kütüphaneye Armağanıdır.

Kâtib Çelebi’nin (ö. 1067/1657) bibliyografik eseri.
Çok yönlü kişiliğiyle XVII. yüzyıl Osmanlı bilim ve düşünce hayatında önemli bir yer edinen Kâtib Çelebi’nin Arapça yazdığı eser kapsamlı bir bibliyografya ve ilimler ansiklopedisi mahiyetindedir. Alfabetik sıraya göre düzenlenmiş olan eserin ilk adı Kitâbü İcmâli’l-fuṣûl ve’l-ebvâb fî tertîbi’l-ʿulûm ve esmâʾi’l-kitâb’dır. Müellif yaptığı ilâve ve düzeltmelerden sonra bu ismi Keşfü’ẓ-ẓunûn ʿan esâmi’l-kütüb ve’l-fünûn olarak değiştirmiştir. Kitapta yer alan bilgiler geniş ölçüde Arapça literatürle ilgili olmakla birlikte aralarında Farsça ve Türkçe çalışmalar hakkında olanlar da vardır. Keşfü’ẓ-ẓunûn’un telifi yirmi yılda gerçekleşmiş, Kâtib Çelebi bu zaman zarfında eserini, Halep sahaflarında başladığı (1043/1633) araştırma ve incelemelerini çeşitli şehirlerin sahaf ve kütüphanelerinde sürdürerek tamamlamıştır.

Giriş Türkçe; Metin dili Arapça

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha